KN Nytt og Meldinger

Hvordan konvertere Norsk bilfører sertifikat til Thai

Den formelle prosedyren for å kunne konvertere et norsk sertifikat til Thai er meget omstendelig. Først må du bestille engelsk versjon av ditt norske sertifikat hos biltilsynet. Dette dokumentet må deretter stemples både hos UDI og Thai ambassaden før det kan benyttes. Men noen medlemer har hatt suksess med en mye enklere metode.

Les mer

Endringer i Etterlattepensjon

Endringer i etterlattepensjon jf. Lov om endringer i Folketrygden 18.12.20. Kraftige begrensninger i etterlattepensjon f.o.m. 1.1.2023! Det er nylig vedtatt sterke begrensninger i ytelsene til gjenlevende ektefelle.  Dette er nedfelt i:

Les mer

Oppdatert info angående sykdom og HELFO

Da har vi oppdatert informasjonen om særordning om garanti for sykehusavgifter. HELFO strammer nå inn særordningn om garanti for sykehusutgifter eller andre helseutgifter for alle ambassader fra 1 juni 2021. Se informasjon under fra ambassaden i Bangkok i dag.

Les mer

Barnehjemmet Baan Kruja trenger mer enn noensinne din hjelp!

I forbindelse med realitetene og restriksjonene rundt coronakrisen så har hverdagen til de ansatte og de hjelpetrengende barna desverre blitt vanskeligere. Den negative innvirkningen og de harde tiltakene har resultert i at hjemmet har fått redusert støtte i fra det samlede samfunnet i motsetning til hvordan situasjonen var før krisen.

Les mer

NYTT OM PASS OG NASJONALT ID-KORT

Ny forskrift om pass og nasjonalt ID-kort ble kunngjort 12. oktober, og vil tre i kraft 19. oktober 2020. Fra denne datoen blir det dyrere å søke om pass i utlandet enn i Norge.

Les mer

Ny innsamling til barnehjemmet i Baan Kruja

Ja så ble det en ny tur i dag til Baan Kruja, (Barnehjemmet). Hvor både Roger Hågensen og Kone samt jeg og min kone kom for å levere ting de trengte sårt.

En ny maskin til å produsere materiell til skolearbeidet. Den tidligere kopimaskinen fungerte ikke lengre så siden bøker til alle ble for kostbart så kopierer de, og tar ned mye selv.

Tirsdagstreffen i går den 29.9 sto for en del av summen + disse 2 damer bosatt i Norge ved navn:
Marie Louise Dreyer og Wenche Simonsen. Så en stor takk til dem for at de var med å støttet opp om denne sak.

Dette ble så innkjøpt: 1 stk. printer Epson L 3110 + 1 sett med ekstra blekk og 20 pakker med kopi papir.

Hyggelig mottakelse fikk vi også denne gang selv om det var vanlig skoledag i dag.

Vedlegger en link til barnehjemmet :

http://www.atcc.or.th/

Les mer

Innsamling til barnehjemmet i Baan Kruja

Da har vi i regi av Khon-Norway og “Tirsdagstreffen” igjen foretatt innkjøp til Barnehjemmet Baan Kruja. Under “Tirsdagstreffen” denne uken (22 september) ble det samlet inn midler til dette formålet. Til de andre som ikke var der, men som også bidro: Tusen takk!

Innkjøpet ble som dere ser av de vedlagte bildene foretatt på pallebutikken Makro. Vi ble tilslutt 4 stk som tok fatt på en 1,5 timers runde for å handle inn mat og annet nødvendig for en måned til de 45 barna som til enhver tid bor på barnehjemmet. Det ble tilslutt fylt opp 4 trillevogner som vi etterhvert fikk lastet opp på bil.

Det ble selvsagt endel ståhei og mange begeistrede, ivrige ansikter da vi ankom. Smilende og småløpende kom de for å hjelpe til. Etter selve overleveringen tok vi oss selvfølgelig litt tid til en ekstra prat med barna, i hovedsak de yngste (under skolealder), samt bestyrer. Vi synes det var en særdeles fin og nyttig bruk av formiddagen.

Vi får igjen rette en stor takk til medlemmene av Khon Norway som gjør dette muligt. En ekstra takk til Lars Opstad, samt Roger Hågensen og Edvin Jonassen med fruer som i denne omgangen var med og handlet inn.

Vedlegger en link til barnehjemmet og en link til en artikkel i The Pattaya News om samme barnehjem:

http://www.atcc.or.th/

https://thepattayanews.com/2020/04/25/baan-kruja-director-discusses-negative-impact-covid-19-has-had-on-them-and-reduced-support/

Les mer

Skandinavisk gruppe for Anonyme Alkoholikere (AA) i Pattaya.

Fikk en forespørsel å legge ut denne angående AA (Anonyme Alkoholikere). Jeg legger da inn denne meldingen her i nyhetsseksjonen (under Helserelatert, samt Kunngjøringer) foreløpig inntil vi får nok informasjon til å ha en fast webside rundt dette.

Anonyme Alkoholikere (AA)

AA har organisert seg som en skandinavisk gruppe i Pattaya.

Fast møtested er i den norske Sjømannskirken, mellom Pattaya og Jomtien.

Møtene er hver fredag klokken 17.00 til 18.00.

Kanskje noe for deg?

Les mer
Skal man reise til Thailand, er det viktig at å være godt forberedt. Dette kan man gjøre ved å hente nyttig opp oppdatert reiseinformasjon i fra det norske utenriksdepartement (UD)

Thailand – reiseinformasjon

Reiseinformasjon

Les mer